vineri, 11 martie 2011

Ce trebuie sa stii inainte sa-ti iei un caine

Cainele e cel mai bun prieten al omului, dar n-o sa fie prea fericit daca il neglijezi cu zilele si nu ai mai niciodata timp sa il scoti la plimbare si sa te joci cu el. Afla cateva lucruri importante inainte sa iti iei un caine!

1. Un caine are nevoie de timp si de energie din partea ta. Daca locuiesti singur(a) si muncesti 12 ore pe zi, atunci e o idee proasta sa iti iei un caine, o sa-l faci nefericit.

2.
Daca lipsesti des de acasa, ar trebui sa ai prieteni care sa stea aproape de tine (sau vecini de treaba) care sa-ti plimbe cainele in lipsa ta.

3
. Alege-ti cainele nu numai in functie de stilul tau de viata, ci si de casa in care traiesti. Daca stai in garsoniera, un caine de talie mica e indicat, pe cand daca stai la casa si ai o curte imensa, poti sa-ti iei si trei caini de talie mare!

4. Cainii trebuie neaparat sa fie dresati, macar minimal, daca nu vrei sa-ti roada incaltamintea si sa-ti intoarca toata casa cu fundul in sus. Daca nu ai bani sa investesti in dresarea unui pui mic, atunci ia-ti un caine mai mare, gata dresat.

5. Asigura-i cainelui tau suficiente jucarii de mestecat, de rontait si tine-ti lucrurile de valoare – pantofii, hainele etc. – departe de el (la fel si medicamentele si chimicalele). Cainilor le place sa inspecteze fiecare coltisor din casa si sa incerce orice, asa ca e mai bine sa ii tii departe de pericole.

6. Cainele trebuie sa fie deparazitat si vaccinat. E cel mai bine pentru amandoi, fiindca altfel te-ar costa o avere un tratament pentru cine-stie-ce boala la veterinar.

7.  Cumpara-i o lesa potrivita si botnita, daca e caine de atac. Nu ai vrea sa se intample vreun accident in timp ce il plimbi...

8. Indiferent de rasa cainelui tau, distreaza-te si ai grija de el! “Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat imi iubesc mai mult cainele”, spunea odata cineva celebru..


Sursa: http://husky-little-demon.weebly.com/index.html